Thursday, 3 January 2013

Happy New Year Apa Azam Baru??

Shallom!!

Selamat Tahun Baru 2013 Semua kawan²..

wah sedar tidak sedar, kita sudah pun menjejakkan kaki ditahun 2013 kan.. so apa azam baru?? hehehe..
lama betul saya bercuti, skrg baru wish happy new year dan update blog.. huhuhuhu..

Banyak perkara yang sudah kita jalani dan lalui di Tahun 2012, suka duka semua silih berganti.. pahit manis asam garam kehidupan lah tu kan.. Untuk tahun 2013 ni kita semestinya mahu yang lebih baik dari yang sudah kita capai Tahun 2012. Jangan berharap tapi YAKIN! sebab DIA tidak pernah merencanakan sesuatu yang buruk untuk kita. :) :) kan kan kan..

huh! bercerita pasal cuti hujung tahun.. banyak aktiviti yang kami buat di kampung.. yang paling best masa hari kesyukuran keluarga besar & meraihkan ulangtahun perkahwinan 3 bersaudara ( mama & adik beradiknya dengan pasangan masing2 ). Best n happy dapat berkumpul sama2 dengan keluarga di kampung.. dan ada juga saat2 sedih di mana terkenangkan kembali arwah Datuk. Tapi untuk apa kita cerita yang sedih2 kan.. yang pergi takkan kembali, dan yang tinggal tidakkan tetap selamanya.. cuma kenapa sedih? sebab kehilangan datuk kami (walaupun suda lama dari 1998 - almost 15tahun) masih di rasai lagi.. dan apa yang membuatkan kami semua merindui dia adalah kerana kebaikan dan ketulusan hati. orang nya sangat baik hati, tidak pernah marah walau sedikitpun. Bukan kami sahaja yang merasa kehilangan malah orang sekeliling yang mengenal datuk kami pun akan bercakap tentang kebaikan dia. Secara jujur saya memang sangat menrindui bapa tua (nama panggilan datuk yang kami adik beradik guna). sob..sob..sob..
Lupakan yang sedih, Hapus kan air mata. Mari kita bersiap menghadapai Tahun 2013.. jom!! hehe..

Bercerita mengenai keluarga, biarla saya ceritakan serba sedikit tentang latar belakang kelurga n asal usul saya ni.. hehe.. malu pula .. ceh! ekekekeke.. Saya anak bungsu dari 6 orang adik beradik ada 1 orang kakak n 4 orang abang.. kakak anak pertama :) 5 orang dari kami sudah ada keluarga masing2, tinggal 1 orang lagi yang masih single but not available ahh.. hehehe.. cukup untuk itu jak la..lain kali kita cerita2 pasal itu lagi..

macam panjang lebar sudah 1st entry 2013 pula ni.. tapi tidak apa.. yang penting kita happy!!