Sunday, 16 December 2012

Ini Kali Lah!


Shallom!!

Oh No!! Ini kali lah!!

Dari rumah memang serba serbi cantik lawa wangi..
Hari ni ada perhimpuanan anggota penjawat awam so kena la prepare baik-baik dari rumah kan..

semua cukup perfect! rambut kemas, pakaian kemas..semuanya kemas.. tapi yang tak kemas nya.. Kaki!! macam mana saya boleh lupa pakai kasut hills ni.. ni la akibat kalo selalu guna sandal p Ofic.. kan sudah kena!! my senior siap bagi kasut dia lagi untuk pinjam.. tapi kesian.. pakai kasut saiz 7 untuk kaki saiz 5?? kompom tidak muat kan?? masukkan tisu dalam kasut?? ya sudah cuba tapi tetap juga tidak boleh.. macam kasut Mc Donald pula :( :(..

Mau lari balik rumah pun kereta hubby guna.. mau minta tolong hubby pula dia meeting?? so what should i do?? just use sandal lah jawapnya.. la la la la (hP ringing).. tengok2 hubby call.. wahh syukur!! Helo? hurm kenapa tu tadi? me: Dady Meeting lagi ka?? - Tidak, habis sudah.. (Selamat!!! ahahaha) me: Dady tolong p rumah cari kasut hills mumy. cari la d stor tu..( see, kasut pun d stor) alahai... dady just say OK :) ..

Tidak lama kemudian, Dady pun datang dengan Hensem nya.. sempat puji sekejap.. Wah Hensem OO dady :) :) ekekeke ( nampak sangat takut kena bagi ceramah 5saat, sebab menyusahkan) he just respon ' hurmm'.. ahhahahahhaha.. before tutup pintu kereta, sempat lagi.. love u dady! :)

but seriously Dady memang hensem tadi..hehehe..Now me senyum sampai telinga, terasa macam masih belasan tahun dengan hills ni.. ahahahaha.. perasan lebih! sambil tulis blog ni actually tengah tunggu kawan untuk jalan sama-sama( kamiurang jadi parasit di kereta dia).. ok la guys.. aku jalan dulu.. love u all.. Xoxo..

Selamat Pagi, Salam 1 Malaysia & Tuhan Memberkati :)

Saturday, 15 December 2012

Sonitor-Monitor

Shallom!

Selamat petang semua kawan-kawan...
Thanks To MT yang sudi bagi link blog kamurang untuk saya add..
Untuk permulaan tidak apa lah kalo belum ramai kawan kan.. yang penting kita kawan-kawan.. :)

Aaaaahhhh.. Hari ni kami ada acara Sonitor-Monitor (tukar-tukar Hadiah) di Gereja.. Me & Hubby turut ambil bahagian.. Hadiah kami biarlah rahsia.. hehehe... mesti happening malam ni.. *Mesti*..

mau upload juga gambar hadiah yang sudah berbalut tu tapi :( kesian Hp pun jenis zaman batu punya.. kamera pula tidak bercas.. so tunggu next entry la yeee.. :)

Ok la kawan-kawan.. mau p mandi dulu la.. mo get ready.. Thanks uollss.. love u..

Tuhan memberkati :)

Thursday, 13 December 2012

Kawan Baru


Shallom!

Memandangkan usia Blog saya ni baru setengah tahun jagung.. hehehe.. setting & arrange pun belum pro lagi ni.. saya budak baru belajar kalo sudi tolong tunjukkan..hahahahha :)
So tadi pagi adalah up status di MT minta kawan- kawan yang ada blog untuk bagi link..
boleh lah add di blog yang baru "membesar' ni..

hurm.. update tu ja la untuk Jumaat ni.. Thanks sis Wendy & Jess ! :)

Selamat Petang dan Tuhan Memberkati

Kehidupan


Hurrmm... agak lama juga masa yang di ambil untuk update blog ni..
ni baru entry yang ke dua.. actually dulu ada blog tapi :( hurm.. terdelete.. so buat blog baru :)

Betul!, hidup ini adalah satu perjalanan buat kita..
sama ada perjalanan kita jauh atau singkat sukar untuk kita jawab..
sebab bukan kita yang tentukan..

tapi sama ada ia nya singkat atau panjang.. apa yang penting ialah bagimana kita untuk "menghiasi" perjalanan yang kita lalui..

berjalan didalam gelap atau memilih jalan yang terang bercahaya..
Dunia ada banyak pilihan, sehingga membuat manusia buta untuk memilih dan menilai..
Dunia juga banyak liku-liku masalah yang menghimpit hidup..  suka atau pun tidak itulah lumrah
KEHIDUPAN. 

Selamat petang dan Tuhan memberkati.